Испанският Валенсия премина през феноменален футболен шок, но в крайна сметка се класира за четвъртфиналите на турнира Лига Европа. Гонсало Гедеш бе героят за „лос че”, след като се разписа в третата минута на добавеното време срещу Краснодар. Този гол неутрализира преднината на руския тим, който поведе в 85-ата минута чрез Мохомед-Шапи Сюлейманов, а тази преднина стигаше на тима на Олег Фоменко да пренапише футболната си история. Първата среща завърши с успех 2:1 за "прилепите" и с общ резултат 3:2 продължават напред. Хората на Марселино удариха опонента буквално с последния удар в мача, след като всички виждаха испанците вън от надпреварата.

Руският тим се бореше изключително много на стадион „Краснодар”, като в големи моменти от дуела надиграваше категорично именития си съперник. Все пак първата голяма ситуация дойде в 32-ата минута, след като Карлос Солер овладя дълга топка в наказателното поле на руснаците и стреля, но право в ръцете на стража на домакините.

Миг след старта на втората част пък Маурисио Перейра изпълни вълшебен свободен удар, но вратарят на Валенсия Нето направи невероятно спасяване. В 54-ата минута Габриел Паулиста се извиси над всички и стреля с глава, но топката премина на сантиметри край десния страничен стълб на вратата на Краснодар.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Сюлейманов отбеляза невероятен гол. Влезлият като резерва халф отправи силен удар с левия крак по диагонала, а топката влетя много красиво във вратата на Нето.

Марселино реагира веднага и пусна нападателя Кевин Гамейро в игра. Той нахлу отдясно в третата минута на добавеното време и пусна по земя към Гедеш. Португалецът залъга бранител на Краснодар и отправи добър удар, като топката спря в мрежата на Краснодар, а попадението смълча феновете на руския тим. По този начин Валенсия чака своя опонент в следващата фаза на турнира.