Валенсия най-сетне усети вкуса на победата, като надви гостуващия Йънг Бойс с 3:1 в мач от четвъртия кръг на Шампионската лига, група Н.

„Прилепите“ записаха първи успех в турнира на богатите този сезон, събраха 5 точки и се включиха в надпреварата най-вече с Манчестър Юн за втората позиция в карето.

Победата е наистина голяма рядкост през този сезон за Валенсия, като е общо едва третата за тима във всички турнири, където регистрира купища от ремита до момента.

Йънг Бойс е последен със само 1 точка.

Валенсия започна мача много по-активно. В 14-ата минута логично се стигна до гол в полза на „прилепите“. Родриго нахлу по десния фланг, пусна към Солер, а той чукна топката към ъгъла, но тя се отби от страничния стълб. Там ообаче притича Санти Мина и нямаше как да сбърка – 1:0.

В 37-ата минута Йън Бойс стигна до изравняване. Швейцарците отнеха топката в средата на терена, като от Валенсия претендираха за нарушение срещу Коклен. Такова не бе отсъдено и гостите бързо я разиграха, а след това с отмерен шут Роджър Асале намери ъгъла на испанската врата – 1:1.

Много бързо обаче Валенсия стигна до втори гол и негов автор отново стана Санти Мина, който засече центриране на Карлос Солер отдясно – 2:1 в 42-ата минута.

В 44-ата минута Йънг Бойс бе на крачка от ново изравняване, но Саного пропусна от близко разстояние да реализира.

В 56-ата минута Карлос Солер, който беше замесен в първите два гола за „прилепите“, сам се разписа, вкарвайки с диагонален изстрел третия – 3:1.

В 77-ата минута изключително груб фаул направи Саного от Йънг Бойс, който влезе с бутоните в крака на Коклен. Съвсем логично играчът бе изгонен и швейцарците приключиха мача с 10 души.

До края на двубоя не се стигна до нищо решително и Валенсия спечели срещу Йънг Бойс с 3:1.