Борусия Дортмунд изчака изключително търпеливо своя момент и измъкна 1:1 от гостуването си на Аталанта в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа.

След 3:2 в първата среща, това се оказа достатъчно за място напред за немския тим.

Аталанта води повече от 70 минути в резултата и бе близо до това да отстрани съперника с попадения на чужд терен, но Дортмунд удари в края и устиска равенството.

Двубоят в Реджо Емилия се игра под непрекъснат дъжд, който допълнително усложни нещата за двата отбора, но накрая измори повече домакините.

Аталанта поведе още в 11-та минута, след като Калдара свали с глава, а Бюрки не успя да боксира, при борбата за висока топка в малкото поле на пеналта. Топката стигна до Рафаел Толой, който между двама бранители в жълто от непосредствена близост засече в мрежата.

В 27-та минута Аталанта пропусна златен шанс, след като Пако Гомес изведе Брайън Кристанте зад засадата и той с малко повече късмет можеше да направи 2:0.

В следващото нападение дойде и първи опасен удар за Борусия, отправен от Андре Шюрле.

Марко Ройс се появи в игра в 59-та минута, за да раздвижи нападението на гостите, които отчаяно се нуждаеха от попадение.

В 70-та минута Иличич отправи един от редките удари през второто полувреме, но не успя да даде по-солиден аванс на Аталанта.

Миши Батшуай финтира двама защитници и стреля в 75-та минута, но твърде леко, за да покоси целта.

В 80-та минута Бюрки направи страхотно спасяване, за да остави шансове на Борусия, като отрази удар на Пако Гомес. Бериша обаче бе не по-малко непоколебим от другата страна, като спаси опит на Шюрле от движение.

В 83-та минута Борусия изчака своя момент и нанесе решаващ удар. Марко Ройс шутира, Бериша не успя да улови, топката рикошира и стигна до Марсел Шмелцер, включил се в атака, който добави в мрежата за 1:1.

ДжанПиеро Гасперини направи двойна смяна бързо, но минутките до последния съдийски сигнал не стигнаха на Аталанта, вече останала и без сили от непрекъснатия дъжд, да намери безценно попадение, което можеше да ги прати на осминафинал.