Втори мач между Борусия Дортмунд и Тотнъм - втора победа за германския гранд.

След като на практика сложиха точка на амбициите на "шпорите" още след първия мач, завършил 3:0, сега "жълто-черните" постигнаха успех и в Лондон. На "Уайт Харт Лейн" вторият в Бундеслигата победи с 2:1 втория в Премиършип и така заслужено продължава напред към целта си - мачът за трофея в Базел.

Проблемите за Тотнъм започнаха от самото начало, след като още в 13-ата минута Бен Дейвис трябваше да напусне терена заради контузия, а на негово място в игра влезе Дани Роуз.

Веднага след това пък Марко Ройс бе близо до попадение, но изстрелът му мина встрани от лявата греда.

Гол за Дортмунд падна 10 минути по-късно, когато Пиер-Емерик Обамеянг пое топката на около 22 метра от вратата и с превъзходен изстрел в десния ъгъл вкара за 1:0.

До края на полувремето Хеунг Мин Сон и Хенрих Мхитарян имаха добри възможности, но ново попадение не падна.

В 57-ата минута Обамеянг се озова сам в добра позиция, но стреля над вратата. В 71-ата минута обаче габонецът реализира втория си гол в мача. Мхитарян напредна и подаде към нападателя отдясно в наказателното поле, а от добрата позиция Оба нямаше проблеми да вкара за 2:0.

3 минути по-късно Тотнъм все пак стигна до първия си гол в сблъсъка с Борусия, а главна заслуга за него имаше груба грешка на Невен Суботич. Бранителят опита нескопосано да върне топката към Роман Вайденфелер, но вместо това подари топката на Сон, който преодоля вратаря на Борусия и вкара в опразнената врата.

До края обаче мачът единствено се доиграваше, нови голове не паднаха и така след втора победа и общ резултат 5:1 Дортмунд продължава напред в турнира.