Отборът на Спортинг Лисабон разгроми ПСВ Айндховен с 4:0 и си гарантира участие в елиминационната фаза на Лига Европа. Над всички в двубоя бе капитанът на португалците Бруно Фернандеш, който ознаменува новия си договор с два гола и две асистенции.

Резултатът беше открит в деветата минута чрез Луиш Фелипе, който отбеляза с глава след разсеяна игра на отбраната на ПСВ.

В 16-ата минута капитанът Бруно Фернандеш удвои, след като отправи удар с десния крак от границата на наказателното поле.

Три минути преди края на полувремето се разписа и Жереми Матийо, който от воле успя да отбележи за 3:0 след центриране от корнер.

В 64-ата минута Бруно Фернандеш отбеляза 4:0 от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Тимо Баумгартл срещу Маркос Акуня.

По този начин Спортинг няма как да бъде изместен от някое от първите две места, след като събира актив от 12 точки. ПСВ остават трети със седем и губят шансове за продължаване напред.

В последния кръг португалците гостуват на ЛАСК, докато холандците приемат Розенборг в мач без значение за тях.

Тимът на ЛАСК също си осигури участие напред в турнира, след като надигра като гост Розенборг с 2:1. Головете за успеха отбелязаха Томас Гойгингер в 20-ата и Доминик Фрийзер в 54-ата. Между тях голът за норвежците отбеляза Бьорн Йонсен в 45-ата минута. 

БГНЕС
12 снимки


СПОРТИНГ ЛИСАБОН – ПСВ АЙНДХОВЕН 4:0

1:0 Луиз Фелипе 9’

2:0 Бруно Фернандеш 16’

3:0 Жереми Матьо 42’

4:0 Бруно Фернандеш 64’

Стартови състави на двата отбора:

Спортинг Лисабон: Масимилиано, Акуна, Боласие, Думбия, Фернандес, Илори, Матийо, Фелипе, Роазие, Вието, Вендел

Старши треньор: Емануел Феро

ПСВ Айндховен: Унерстал, Баумгартъл, Бергвийн, Брума, Дъмфрийс, Хендрикс, Ихатарен, Мален, Росарио, Садлиек, Виергевер

Старши треньор: Марк ван Бомел