ПАОК Солун с Димитър Бербатов в състава си стигна само до равенство 1:1 при домакинството си на Борусия Дортмунд от група „С“ на турнира Лига Европа. Мачът се игра на препълнения стадион „Тумба“.

Бербатов за първи път започна в титулярния състав на старши треньора Игор Тудор. Българинът се представи на високо ниво, въпреки че не успя да се отличи с гол. 34-годишният футболист се отличи с няколко много класни отигравания. Той остана на терена до 89-та минута, когато бе сменен от Пелкас.

Първата опасност в мача бе пред вратата на ПАОК. Още във 2-та минута Йонас Хофман се опита да изненада Робин Олсен с далечен удар, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на ПАОК. Гонсало Кастро излезе в 24-та минута сам срещу Олсен, но вратарят на ПАОК се намеси решаващо и отрази слабия удар.

ПАОК излезе напред в резултата в 34-та минута, когато Александрос Циолис намери с много добър пас Роберт Мак, който излезе сам срещу Роман Вайденфелер и с удар под надпречната греда изпрати топката във вратата на Борусия.

Първата възможност, която се откри пред Димитър Бербатов бе в 37-та минута, но ударът му не успя да намери очертанията на вратата на Борусия.

В добавеното време на първата част Вейгъл пропусна отлична възможност, да изравни резултата.

Димитър Бербатов пробва изненадващ прехвърлящ удар от сериозна дистанция в 59-та минута, но топката премина над напречната греда.

Гари Родригес отправи хубав удар от 22 метра в 64-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Вайденфелер.

Марко Ройс стреля опасно от фаул от около 20 метра в 71-та минута, но Робин Олсен успя да спаси.

Борусия Дортмунд успя да изравни резултата в 73-та минута. Гонсало Кастро се опита да намери свой съотборник в наказателното поле на ПАОК, където Робин Олсен не успя да се разбере със свой съотборник и топката влетя директно във вратата му.

ПАОК можеше отново да излезе напред в резултата в 81-та минута, когато Жайро се пребори със Субашич за една спорна топка в наказателното поле на Борусия. Бразилският нападател излезе сам срещу Роман Вайденфелер и се опита от малък ъгъл да прокара топката между краката на вратаря, който в последния момент се намеси и успя да избие в корнер.

Борусия Дортмунд имаше надмощие в последните минути на мача. Марсел Шмелцер центрира остро в наказателното поле на ПАОК в 86-та минута, където Марко Ройс стреля опасно, но Робин Олсен демонстрира добър рефлекс и успя да избие в корнер. В 88-та минута се откри нова възможност пред Йонас Хофман, който стреля от границата на наказателното поле на ПАОК, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на домакините.

В другия мач от групата Краснодар спечели с 2:1 срещу Габала.

Класиране в група „С“:

1. Борусия Дортмунд 4 точки

2. Краснодар 3

3. ПАОК 2

4. Габала 1