Франко Ди Санто се отличи с хеттрик за успеха на Шалке 04 с 4:0 при домакинството на Астерас Триполис в Лига Европа. Германците записаха втора убедителна победа в група „К“ и са еднолично на първо място в класирането.

Шалке поведе в резултата в 28-та минута, когато Ритер центрира в наказателното поле на Астерас, където Франко Ди Санто изскочи между двама защитници и успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Теодоропулос.

Домакините удвоиха своята преднина в 37-та минута, когато Йоханес Гайс центрира от корнер в наказателното поле на Астерас, където Франко Ди Санто засече топката с глава и я насочи за втори път неспасяемо във вратата на Теодоропулос.

Шалке бе близо до това да вкара трети гол в 39-та минута, когато Пиер-Емил Хьойберг стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Астерас.

„Кралскосините“ получиха правото да изпълнят дузпа в 44-та минута, след като Едерсон Тормена игра с ръка в наказателното поле на Астерас. Наказателният удар бе реализиран от Франко Ди Санто, който оформи своя хеттрик.

В 45-та минута Лерой Сане стреля от чиста позиция, но изпрати топката над напречната греда.

През второто полувреме Шалке продължи да доминира, но с пропуски пред вратата на Астерас се отличиха Каан Айхан, Макс Майер и Пиер-Емил Хьойберг.

Все пак Шалке реализира четвърти гол в 84-та минута, когато Лерой Сане пусна отличен извеждащ пас към Клаас-Ян Хунтелаар, който се озовам сам очи в очи срещу Теодоропулос и с удар покрай него изпрати топката за четвърти път във вратата му.

В другия мач от групата Спарта Прага надви с 2:0 Апоел Никозия.

Домакините излязоха напред в резултата с гол на Кеинде Фатай в 24-та минута.

Якуб Брабец вкара второто попадение в срещата в 60-та минута.

Класиране в група „К“:

1. Шалке 04 6 точки

2. Спарта Прага 4

3. Астерас Триполис 1

4. Апоел Никозия 0