Севиля се класира на полуфинал в Лига Европа за трета поредна година.

Носителят на трофея отстрани след изпълнение на дузпи Атлетик Билбао.

Билбао се наложи с 2:1 на реванша в Севиля, но отстъпи у дома със същия резултат преди седмица, и така след общото 3:3, се стигна до дузпите.

При тях Севиля бе безгрешна, докато един пропуск на Бенят за Билбао коства всичко на "баските".

След 5:4 от бялата точка, Севиля отново продължава защитата на трофея си, и има шанс да го вземе за трети пореден път.

Двата отбора се хвърлиха от първата минута в атака, и положенията се заредиха от едното наказателно поле в другото.

В петата минута Ариц Адурис отправи техничен удар от няколко метра, но топката се отби в защитник и след това се отклони в гредата.

Пет минути по-късно Адил Рами също можеше да изведе Севиля напред, но шутът му мина на педя над напречната греда.

В 48-та минута Ибора пропусна пореден шанс за Севиля, преди резултатът да бъде открит, но в полза на Атлетико. Ариц Адурис естествено бе голмайсторът, с премерен плътен удар от десетина метра.

Точно две минути бяха нужни на Севиля да реагира, и Гжегож Криховяк центрира по земя, успоредно на голлинията, за да намери Кевин Гамейро, който само подложи крак, за да прати топката в мрежата за 1:1.

Адурис получи неприятно разтежение в 70-та минута, и почти със сълзи на очи напусна терена.

Стивън Н`Зонзи с глава отново пропусна да изведе Севиля напред в 75-та минута, а пет по-късно късметът се усмихна отново на Билбао.

Бенят намери Раул Гарсия в наказателното поле, и той с перфектен удар с глава реализира, и изравни общия резултат от двата мача!

Така се стигна и до продълженията, в които Севиля отново бе малко по-настоятелният отбор.

Въпреки това, Маркел Сусаета бе най-близо до гола за Билбао в 97-та минута, но топката прелетя на сантиметри от гредата.

В минутите след 100-ната Кевин Гамейро и Коке опитаха да се разпишат за Севиля, като първо Гамейро удари греда, а след това защитник на Атлетик изби от голлинията удара със задна ножица на Коке.

В края на първото продължение Евген Коноплянка също се размина за малко с безценно попадение, но топката само облиза гредата след шута му.

Във второто продължение Билбао изглеждаше по-добре, и като отборът с повече сили, но Севиля намери начин да задържи резултата до дузпите.

В 107-та минута Дамир Скомина отхвърли претенциите за дузпа на Севиля, за игра с ръка в пеналта на Баленсиага.

Така се стигна и до дузпите.

Раул Гарсия вкара първата дузпа за Атлетик, но Коке отговори веднага.

Последваха точни удари на Вигера, Криховяк, Сан Хосе, Коноплянка, преди Бенят да сгреши първи. Сориа спаси удара на Бенят, а Н`Зонзи бе перфектен за Севиля.

Това постави на дузпата Сусаета, който задължително трябваше да отбележи, за да остави надежда на Атлетик. Той я вкара, след което се стигна до сблъсък между играчите в централния кръг на терена.

Кевин Гамейро се нагърби с последното изпълнение, и с мощен шут прати Севиля на полуфинал.