Севиля финишира като лидер в Група J на турнира Лига Европа. В последния си мач андалусийци постигнаха категоричен успех с 3:0 срещу основния конкурент за първата позиция – Краснодар, на своя „Рамон Санчес Писхуан“.

Така двата тима финишираха с по 12 точки, но по-добрите показатели на севилци в директните мачове (загуба с 1:2 в Русия и победа с 3:0 в Испания), позволяват на тима на Пабло Мачин да потегли към 1/16-финалите като лидер.

Севиля - ФК Краснодар

източник: БГНЕС

За успеха в Андалусия два гола вкара нападателят Уисам Бен Йедер (5‘, 10‘), а един добави Евер Банега (49‘) от дузпа. Краснодар завърши срещата с 10 души, след като в 48-ата минута левият бранител на тима – Кристиан Рамирес, бе изгонен с директен червен картон.

Още с първите си докосвания по топката Севиля вече водеше с два гола. В 5-ата минута нескопосано изчистване на стража на гостите Крусчук позволи на Меса да открадне и да пусне към Бен Йедер. Той от пределите на наказателното поле насочи прецизно във вратата на съперника за 1:0.

5 минути по-късно изритана топка в предни позиции хвана защитата на Краснодар неподготвена за втори път, а най-съобразителен отново бе Бен Йедер, който съумя да преодолее вратаря на руснаците.

Малко след началото на втората част Севиля получи дузпа за нарушение срещу Франко Васкес в наказателното поле на Краснодар. Зад топката застана Евер Банега, който със силен шут оформи крайния резултат – 3:0.

Севиля - ФК Краснодар

източник: БГНЕС

Севиля – Краснодар 3:0

1:0 Уисам Бен Йедер 5‘

2:0 Уисам Бен Йедер 10‘

3:0 Евер Банега (дузпа) 49‘

В другия мач от групата Стандард Лиеж не успя да победи Акхисар Беледиеспор, като двата тима завършиха при 0:0 в Турция.

Крайно класиране в Група J:

1. Севиля 12 точки

2. Краснодар 12 точки

3. Стандарт Лиеж 10 точки

4. Акхисар Беледиеспор 1 точка