Майнц и Сент Етиен завършиха наравно 1:1 в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. В другия двубо от групата Андерлехт стартира с 3 точки след 3:1 срещу Габала.

В Германия французите могат да са доволни, че измъкнаха ремито, тъй като изравниха едва 2 минути преди края на редовното време, въпреки че бяха по-добрият отбор през големи части от двубоя.

През първата част головите положения липсваха, но това се промени през второто полувреме. Майнц откри резултата в 57-ата минута, когато Юнус Мали центрира от корнер и намери перфектно капитана Нико Бунгерт, който скочи най-високо и с глава вкара за 1:0.

Сент Етиен изравни в 88-ата минута чрез Роберт Берич, който получи пас с глава от Александър Сьодерлунд и на свой ред също с глава вкара за 1:1.

Група С обаче бе оглавена от белгийския гранд Андерлехт, който се справи без особени проблеми с гостуващия тим на Габала. Домакините откриха в 14-ата минута чрез Лукаш Теодорчик, но малко след това гостите изравниха чрез Багалий Дабо.

В края на първата част обаче Андерлехт отново излезе напред, след като Рафаел Сантос прати топката във вратата си след неволен рикошет.

През втората част домакините се хвърлиха в търсене на трети гол, с който да решат всичко и в крайна сметка стигнаха до него в 77-ата минута, когато Диего Капел бе изведен очи в очи с вратаря Бежотошни и реализира за крайното 3:1.