С хеттрик на Един Джеко и едно попадение на Емерсон, Рома победи Валенсия с 4:0 като гост в първа среща от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Италианският гранд остави малко въпросителни за крайния победител от сблъсъка преди реванша на 23-и февруари в Рим.

Гостите отбелязаха и в двете части на мача и контролираха двубоя до края.

Още в 3-ата минута на срещата холандецът Кевин Строотман отправи обещаващ удар по посока вратата на Виляреал, но защитник застана на пътя на топката. Един Джеко също пропусна целта в 20-ата минута, стреляйки край лявата греда.

22-годишният бразилец Емерсон обаче не сгреши в 32-ата минута. Емерсон демонстрира отличните си качества и от около 20 метра прати топката във вратата на домакините за 1:0 в полза на Рома.

След почивката отново гостите бяха по-дейни в атака, като в 56-ата минута Саму Кастийехо се озова в добра позиция и стреля, но стражът на Виляреал бе на мястото си.

В 65-ата минута обаче Мохамед Салах намери чудесно Един Джеко, който от близко разстояние порази вратата на испанския състав за 2:0.

Виляреал можеше да се надявам на нещо повече в 75-ата минута, когато Никола Сансоне опита да преодолее вратаря на Рома, но Алисон се прояви с хубаво спасяване.

Само 4 минути по-късно, в 79-ата Рома направи резултатът 3:0 в своя полза. Жуан Жезус прати точен пас към Джеко, който бе точен за 3:0.

30-годишният босненец оформи хеттрика си в 86-ата минута с трети гол в мрежата на Виляреал. Джеко получи от Раджа Наинголан и се разписа за крайното 4:0 в полза на Рома, въпреки че в добавеното време Мохамед Салах пропусна сериозна възможност да направи победата на италианския тим още по-внушителна.