Рен и Бетис направиха страхотно голово шоу в първия мач помежду си от 1/16-финалите на Лига Европа. Двубоят на "Роажон Парк" завърши 3:3, след като на почивката домакините водеха с 3:1. Те обаче допуснаха в самия край на двубоя да получат изравнителен гол, с който Бетис ще влезе в ролята на фаворит в реванша.

На фона на развитието на двубоя Бетис изглежда като отборът с късмет в края, но всъщност с оглед на играта на двата отбора испанците заслужаваха дори да победят. Те стигнаха до много повече голови положения, а фактът, че владееха топката в 73% от времето говори за доминацията над съперника.

Особено в първото полувреме обаче Рен бе много ефективен и завърши с гол почти всяка своя опасна атака. Първото попадение дойде още във 2-ата минута, когато Мехди Зефан асистира на Адриан Юну, който преодоля Жоел Роблес с перфектен удар.

След още 8 минути пък Хави Гарсия по много нелеп начин вкара топката в собствената си врата след избиване от вратаря. Между двете попадения Хатем Бен Арфа разтресе напречната греда от пряк свободен удар.

Бетис намали в 32-ата минута, когато Лорен намери Джовани Ло Селсо в наказателното поле и той реализира в долния ляв ъгъл на вратата с огромна доза шанс, тъй като топката рикошира в опорния му крак при удара и допълнително заблуди вратаря. В добавеното време на първата част Андрес Гуардадо извърши нарушение в наказателното поле, а Бен Арфа реализира отсъдената дузпа.

През втората част гостите заиграха много добре и обградиха наказателното поле на съперника. Това доведе до намаляване на пасива след прекрасен гол с глава на Сидней в 62-ата минута.

Бетис обаче трябваше да чака чак до 90-ата минута за третия си гол. След центриране от корнер топката стигна до Диего Лайнез, който с диагонален шут от въздуха стреля през купа от играчи и топката влетя във вратата за крайното 3:3.

Много голове видяха и зрителите в Пирея, където Олимпиакос и Динамо Киев завършиха 2:2 като и тук гостите изравниха в последната минута. Хасан даде аванс на домакините в 9-ата минута преди в 28-ата Буялский да изравни. Диас с великолепен гол от далечно разстояние даде нов аванс на гръцкия гранд в 40-ата минута, но украинците съумяха да се преборят за важното реми чрез Вербич. Той получи хубав пас с глава от Циганков и от около 14 метра успя да реализира за 2:2.

Интригата остана с пълна сила за реванша на още два двубоя, в които обаче голове нямаше. Краснодар и Байер Леверкузен не намериха пътя към своите врати, а Славия Прага и Генк също се задоволиха с 0:0.