Реал Сосиедад демонстрира добрата си форма, в която се намира и в първия мач от груповата фаза на Лига Европа. Баските се наложиха с категоричното 4:0 при домакинството си на Розенборг от група „L“.

 Двубоят на на „Аноета“ започна с надмощие на домакините, които можеха да поведат още в 3-та минута, когато Чаби Прието подаде към Одриосола, който центрира в наказателното поле на Розенборг, където Серхио Каналес стреля, но Андре Хансен спаси.

След центриране от корнер в наказателното поле на Розенборг в 7-та минута Диего Йоренте стреля с глава, но Хансен спаси.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 9-та минута, когато Асиер Ияраменди отправи далечен удар, но Хансен успя първоначално да спаси. След това при добавката Диего Йоренте нямаше прошка и вкара във вратата на Розенборг.

Реал Сосиедад много бързо успя да удвои своята преднина. В 10-та минута Чаби Прието сложи топката на главата на Давид Сурутса, който не пропусна отблизо да я изпрати във вратата на Хансен.

Уилиан Жозе отправи много опасен удар от разстояние в 18-та минута, но Хансен внимаваше и спаси.

Реал Сосиедад изпусна да вкара трети гол в 31-та минута, когато Карлос Вела центрира в наказателното поле на Розенборг, където Уилиан Жозе бе оставен непокрит и от точката на дузпата стреля с глава, но неточно.

Реал Сосиедад поведе с 3:0 в 41-та минута, когато Карлос Вела подаде към Чаби Прието, който се опита да комбинира със своя съотборник, но вместо това Скиелвик си отбеляза автогол в опита да избие топката.

Първата по-опасна ситуация пред вратата на Реал Сосиедад бе в 52-та минута, когато Андерс Трондсен стреля, но неточно в аут.

Уилиан Жозе направи невероятен пропуск в 54-та минута. Той получи задължаващ пас от Чаби Прието в наказателното поле на норвежците, но стреля в аут. Реал Сосиедад продължи да доминира и в 59-та минута Уилиан Жозе пусна отличен пас към Хуанми, който бе сам срещу Хансен, но вратарят на Розенборг успя да спаси.

Розенборг можеше да отбележи почетен гол в 69-та минута, когато Адегбенро остана сам срещу Херонимо Руи, но вратарят на Реал Сосиедад спаси.

Вратарят на Розенборг Хансен се отличи с нови две невероятни спасявания в 65-та и 66-та минута, когато отрази ударите на Хуанми и Каналес.

Реал Сосиедад отбеляза четвърти гол в 77-та минута, когато Каналес центрира от корнер в наказателното поле на Розенборг, където Диего Йоренте засече топката с глава и я вкара във вратата на Хансен.

Адегбенро направи нов пропуск в 82-та минута.

В другия мач от групата Зенит Санкт Петербург разби с 5:0 като гост Вардар Скопие в дебютното участие на македонския отбор в груповата фаза на Лига Европа.

В следващите мачове Зенит е домакин на Реал Сосиедад на 28 септември, а Вардар гостува на Розенборг.