Димитър Рангелов реализира историческо първо попадение за Коняспор в Лига Европа, макар че отборът му загуби като гост на Спортинг Брага с 1:3.

В другия мач от група Н, Шахтьор Донецк се наложи с 5:3 при гостуването си на Гент и се класира предсрочно за 1/16-финалите на Лига Европа.

Шахтьор вече е с 12 точки, Спортинг има пет, Гент - 4, а Коняспор е само с една в актива си.

Въпреки това, турският тим ще запомни с нещо визитата в Португалия.

Димитър Рангелов, който бе титуляр и игра до 76-та минута, откри резултата в 30-та минута с хубаво попадение, като напредна отдясно, финтира защитник в наказателното поле, и с мощен шут от ъгъла на вратарското поле отбеляза.

Емилиано Веласкес изравни в 34-та минута, а Уилсон Едуардо в добавеното време на първото полувреме направи обрата пълен след отлична комбинация от непряк свободен удар.

Брага остана с човек по-малко още в 38-та минута, заради втори жълт картон на Мауро, но в 54-та численото равенство на терена се възстанови, след като и Неиц Скубич остави Коняспор с 10 души.

Едва в последните секунди на срещата бе оформен и крайният резултат, като Рикардо Орта се възползва от излизането на стража на Коняспор далеч напред, за да направи 3:1.

В другия мач от групата, Шахтьор за втори път наниза пет гола на Гент. В Донецк мачът завърши 5:0, а в Белгия Гент падна с 3:5.

Калифа Кулибали изведе Гент напред още в първата минута, но до почивката Шахтьор вече водеше с 3:1, с гол от дузпа на Марлос в 36-та минута, в 41-та на Тайсон и в добавеното време на Тарас Степаненко.

След почивката и двата тима реализираха по два гола - Фред направи 4:1 за гостите в 67-та минута, а Жереми Пербе намали в 83-та.

В 89-та минута Факундо Ферейра отбеляза петия гол за Шахтьор, а крайния резултат оформи Даниел Миличевич в последната минута от редовното време.