След изиграването на вторите мачове в група “F“ на Лига Европа и четирите отбора – Атлетик Билбао, Генк, Рапид Виена и Сасуоло имат по 3 точки.

Атлетик Билбао постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Рапид Виена.

Баските започнаха по-силно мача и в 24-та минута Бенят отправи опасен удар, който обаче бе отразен от Щребингер.

Атлетик бе много близо до това да поведе в резултата в 27-та минута, когато Бенят центрира от фаул в наказателното поле на Рапид, след което Йерай Алварес стреля с глава, но топката се спря в десния стълб на вратата на австрийския отбор.

Гол на Иняки Уилямс в добавеното време на първата част бе правилно отменен заради засада. Ситуацията предизвика много големи спорове, защото съдията Шапрон първоначално зачете гола, след това показа бялата точка за дузпа в полза на домакините, но в крайна сметка взе правилното решение и маркира засада на Иняки Уилямс.

Атлетик Билбао отбеляза единствения гол в срещата в 59-та минута чрез Бенят Ечеберия.

Аритс Адурис можеше да вкара втори гол в 62-та минута, когато бе изведен на чиста позиция в наказателното поле на Рапид и сам срещу Щребингер стреля, но вратарят успя да спаси.

Щребингер направи ново решаващо спасяване в 86-та минута, когато Иняки Уилямс излезе сам срещу него, но не успя да го преодолее.

В другия мач от групата Генк победи с 3:1 срещу Сасуоло.

Николаос Карелис изведе белгийския отбор напред в резултата още в 8-та минута.

Лион Бейли удвои преднината на Генк в 25-та минута.

Тома Бюфел отбеляза третия гол за Генк в 61-та минута.

Почетното попадение за Сасуоло реализира Политано в 65-та минута.

Леандро Трусард можеше да вкара четвърти гол за Генк в 90-та минута, но след удара му топката срещна левия стълб на вратата на Сасуоло.

Класиране в група “F“:

1. Генк 3

2. Сасуоло 3

3. Рапид Виена 3

4. Атлетик Билбао 3