Арсенал претърпя поредно разочароващо поражение, този път губейки с 1:2 у дома срещу Айнтрахт Франкфурт в 5-ти мач от груповата фаза на Лига Европа. Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в края ан първата част, преди Даичи Камада да отбележи две попадение, за да оформи пълния обрат. 

"Артилеристите" започнаха отлично срещата, като през първата част те създадоха редица положения преди вратата на Фредерик Рьонов. С пропуски в първите 40 минути на мача се отчетоха Габриел Мартинели, Букайо Сака и Джоузеф Уилок. 

В първата минута на добавеното време на първото полувреме "топчиите" намериха заслужен гол. Габриел Мартинели напредна по десния фланг и с центриране намери Обамеянг на задната греда, където габонецът успя да разстреля Рьонов за 1:0. 

В началото на второто полувреме гостите заиграха по-добре и намериха бърз изравнителен гол. В 55-та минута Даичи Камада получи топката на границата на наказателното поле, обърна се и успя да пласира страхотен удар в долния десен ъгъл на Емилиано Мартинес. 

Само 7 минути по-късно обратът беше пълен и голмайстор отново беше японският атакуващ халф. След изпълнение на корнер топката беше изчистена само до границата на наказателното полеи, където Камада нанесе удар с второто си докосване, който препарира Мартинес за втори път, за да оформи крайното 2:1 за германския тим. 

Така Арсенал все пак остана на първата позиция в групата, с актив от 10 точки. Франкфурт остана втори с 9 пункта. 

В другият двубой от групата Виториа Гимараеш и Стандард Лиеж завършиха при резултат 1:1. Максим Лестиен откри в 39-та минута преди Андре Перейра да изравни в последната минута на първата част.