Лацио отпадна от Лига Европа, след като загуби гостуването си в Нидерландия на Фейенорд с 0:1 в последен мач от група „F“ на турнира. Единственото попадение реализира Сантиаго Хименес в 64-ата минута.  

Ситуацията в групата беше изключително вълнуваща и заплетена, като преди последния кръг „орлите” и Шурм Грац имаха предимство, тъй като бяха с осем точки и дори при равенства щяха да продължат, докато Фейенорд и Мидтиланд бяха с по три по-малко. Последните два отбора обаче спечелиха тази вечер своите домакинства и така се класираха на първите две места, като победител е датският тим. Лацио остава на трета позиция и ще играе в плейофите на Лигата на конференциите, която през миналия сезон бе спечелена от градския им съперник Рома. Двата гранда от италианската столица пък излизат един срещу друг в дербито на Рим в края на седмицата.

Като Лацио игра добре през първото полувреме, но удар на Андерсон срещна гредата, а Канчелиери пропусна още една чудесна възможност да даде аванс на гостите. Стражът на домакините пък спаси опасен удар на Ладзари. Проведел също имаше една добра намеса преди почивката.

През второто полувреме Фейенорд взе надмощие. В 64-ата минута Томас Хименес се възползва от грешка на вратаря Иван Проведел и откри резултата. Ситуацията дълго време бе преглеждана за евентуален фаул срещу стража на Лацио. Повторенията обаче показаха, че такова няма. Това остана и единственото попадение, което прати нидерландския тим напред в Лига Европа.

Фейенорд Лацио

източник: Sofascore.com

В другия мач от групата Мидтиланд успя да пречупи у дова с 2:0 Шурм. Андерс Драйер откри резултата в 15-ата минута след удар от границата на наказателното поле. В 72-ата отново той сложи точка на спора с второ попадение. И в двата случая асистенцията бе на Густав Исаксен. С този успех Мидтиланд си осигури първото място в група „F“.