Оле Гунар Солскяер смята, че етапът на развитие от Мейсън Грийнууд за годините му е абсолютно същият с този, който е бил Уейн Рууни след победата на Манчестър Юнайтед над Аз Алкмаар в Лига Европа. След като вече се бе класирал към следващата фаза, Юнайтед стартира добре и победи с 4:0 холандския опонент, за да си осигури върха в група L.

Грийнууд бе звездата на вечерта на „Олд Трафорд”, след като вкара гол в началото на второто полувреме, а също така спечели и дузпа, вкарана в последствие от Хуан Мата, за да реализира още един гол до края на мача. Така той стана най-младият играч, който вкарва две попадения в европейски мач за тима от северозападна Англия.

Манчестър Юнайтед - АЗ Алкмаар

източник: БГНЕС

„Може и да съм го казвал преди, така че не е нищо ново. Това може той и го върши добре. Утре (бел.ред – в петък) ще дойде на тренировка и сигурно ще вкара още голове. Той винаги го прави и е нормално. Отвътре му идва и винаги е близо до гола – най-опасен е там. Десен, ляв крак, кошмар е за защитниците. Трябва да подобри играта си в глава, за да бъде оптимален нападател”, започна с възхвалите Оле.

Запитан дали е виждал някой толкова добър на същите години като Грийнууд, който навърши 18 през октомври, Солскяер заяви: „Виждал съм няколко много добри млади играчи. Играл съм с Уейн Рууни, който е „сериен” нападател, но Мейсън е най-добрият, който съм гледал”.

„Никога не сме се питали дали може да го отдадем под наем. Решението ни бе взето рано през подготовката и ще остане такова до края на сезона. Знам, че той е голям талант и е хубаво ад е в Манчестър. Тук играчите се развиват по-добре и няма по-хубаво място за него от този град”, призна Солскяер.