Наполи започна повече от убедително участието си в тазгодишното участие на Лига Европа. Италианският отбор разгроми с 5:0 като домакин Брюж в мач от група „D”.

Наполи поведе в резултата още в 5-та минута, когато Хосе Кайехон се опита да центрира в наказателното поле на гостите, но топката рикошира в крака на Де Боек и това промени нейната траектория, като влетя директно във вратата на Болат.

Наполи успя да удвои своята преднина в 19-та минута, когато Хосе Кайехон центрира в наказателното поле на Брюж, където Драйс Мертенс успя отблизо да изпрати топката във вратата на Болат.

Първата опасност пред вратата на Наполи бе в 21-та минута, когато Абдулай Диаби отправи далечен удар, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Хосе Рейна.

Наполи успя да вкара трети гол в 25-та минута. Жоржиньо изпълни бързо фаул, като пусна перфектен пас към Драйс Мертенс зад гърба на отбраната на Брюж. Белгиецът стреля веднага от въздуха и простреля Болат.

Брюж можеше да върне отчасти интригата в мача в 29-та минута, когато Оскар Дуарте стреля опасно с глава, но Хосе Рейна успя да спаси.

Наполи вкара четвърти гол в 53-та минута, когато Драйс Мертенс пусна перфектен извеждащ пас към Марек Хамшик, който се озова сам срещу Болат в наказателното поле на Брюж, след което го преодоля и вкара в опразнената врата.

Драйс Мертенс пропусна нова отлична възможност да вкара в 59-та минута, но ударът му не бе точен.

Гонсало Игуаин нацели десния стълб на вратата на Болат в 70-та минута.

Наполи вкара пети гол в 77-та минута, когато Алан подаде към Хосе Кайехон, който с удар от границата на наказателното поле на Брюж изпрати топката във вратата на Болат.

Така Наполи започна по перфектен начин участието си в груповата фаза на Лига Европа.

В другия мач от групата Мидтиланд се наложи с минималното 1:0 срещу Легия Варшава.

Единственото попадение в срещата падна в 60-та минута. Кучарчик си отбеляза нелеп автогол.

Легия завърши мача с човек по-малко, след като Фурман бе изгонен за втори жълт картон в 88-та минута. 

Така Наполи и Мидтиланд имат по 3 точки. 

В следващите мачове от групата Легия приема Наполи, а Мидтиланд гостува на Брюж.