Италианският Наполи завърши 1:1 при гостуването си на АЗ Алкмаар в мач от 5-ия кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа в група F. Така тимът от Неапол ще трябва да чака последния кръг, за да си осигури място и през пролетта в Европа. Домакините пропуснаха и дузпа.

Още в 6-ата минута Наполи откри резултата след гол на Дрис Мертенс, който прати топката под напречната греда след отличен пас на Ди Лоренцо. До почивката домакините имаха две отлични възможности за попадения, но и при двете не се получи като топката не намери целта.

Статистиката от АЗ Алкмаар - Наполи

източник: Sofa Score

Все пак Бруно Мартинс Инди възстанови равенството с елегантен удар с пета, за да възстанови равенството в 54-ата минута. Домакините пропуснаха и дузпа в 60-ата минута, когато Оспина спаси великолепно удара на Коопмейнерс.

До края на двубоя Петаня имаше възможност да донесе успеха на тима си, но не сполучи и Наполи се задоволи само с 1 точка. 

След този кръг Наполи е лидер с 10 точки преди последния двубой срещу Реал Сосиедад у дома, а испанците заедно с АЗ са на второ и трето място с по 8 точки. Риека е на 4-ото място с 1 точка и никакъв шанс да продължи напред и през пролетта.