Милан разгроми с цели 6:0 македонския Шкендия в първия мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Точни при успеха на „росонерите” бяха Андре в 13-ата и 28-ата минута, Рикардо Монтоливо в 25-ата и 85-ата, Фабио Борини в 67-ата и Лука Антонели в 69-ата. Така възпитаниците на Винченцо Монтела почти сигурно си гарантираха участие в груповата фаза на втория най-престижен европейски клубен турнир.

Меракът на Милан по Ренато Санчес не се е притъпил

Закономерно през целия мач на терена властваха „росонерите”. Първият гол падна още в 13-ата минута. Андре Силва успя да овладее отбита топка в наказателното поле и да я изпрати право в мрежата на стража на гостите Костадин Захов.

При рикошет в 25-ата минута Рикардо Монтоливо реагира най-бързо, забивайки топката в мрежата за 2:0.

Официално: Милан преотстъпи колумбиец на Виляреал

Само 3 минути по-късно отново Андре Силва си осигури пространство в наказателното поле, което му позволи да се нагласи и да стреля. Ударът му попадна право в долния ляв ъгъл на гостите.

Натискът на „росонерите” продължи и през втората част. Очаквано в 67-ата минута се стигна и до четвърто попадение във вратата на Захов. Фабио Фонини достигна до хубаво подаване на Силва в наказателното поле, а след това без проблем разстреля от близо вратата на Шкендия.

Две минути бяха нужни за нов гол, който да унищожи и най-малките останали надежди в гостите от Македония. Лука Антонели стигна от избита топка, която с мощен шут изпрати отново в мрежата на безпомощния страж.

Милан уреди всичко по сделката за Калинич

Отново Монтоливо оформи за крайното 6:0 в 85-ата минута, изпращайки неспасяем куршум от границата на наказателното поле право във долния ляв ъгъл във вратата на Захов.