Локомотив Москва постигна втора победа над Ница, този път с 1:0, и се класира за осминафиналите в Лига Европа.

Локомотив спечели и първия мач във Франция, но с голям обрат от 0:2 до 3:2.

В реванша Ница излезе на терена решен да пробва обрат на свой ред. Независимо от зверския студ в руската столица от минус 14 градуса, при който се игра мачът, добре екипираните играчи от френския юг опитаха на свой ред да стигнат до обрат.

Но късметът не бе на страната на Ница. Марио Балотели в рамките на осем минути през първото полувреме тресна гредите на локомотивската врата – най-напред в 11-ата, а после и в 19-ата минута.

Но до гол стигнаха руснаците. Антон Миранчук бе оставен спокойно да центрира топката, той намери Игор Денисов и капитанът на Локомотив намери ъгъла на вратата на Бенитес – 1:0.

Домакините започнаха по-активно второто полувреме, но двете добри ситуации, създадени в началото му, бяха спасени от вратаря Бенитес.

В 61-ата минута Плеа показа, че Ница не се е отказал, но вратарят Гилиерме отрази с една ръка.

Французите имаха двойно по-голямо притежание на топката – 64:36 процента, но това не попречи на Локомотив отново да обезпокои Бенитес – в първия случай вратарят спаси, а във втория топката срещна гредата.

Въпреки безнадеждната ситуация, Ница пробваше до края да стигне поне до гол, но не съумя и загуби мача с 0:1 и общ резултат 2:4.