Лацио се наложи с 3:1 над Сент Етиен, а Днипро победи като гост Розенборг с 1:0, за да се разделят отборите от група G.

След първия кръг, всички отбори бяха с по точка, но сега италианците оглавиха подреждането, следвани от Розенборг.

В третия ден от Лига Европа, Лацио е домакин именно на Розенборг, а Днипро приема Сент Етиен.

Още в шестата минута Сент Етиен откри резултата след безумна изява на защитата на Лацио. След центриране от корнер Мустафа Сал бе оставен с лекота да бутне в мрежата от три метра.

Десет минути по-късно гостите можеха да водят с два гола разлика, но Нолан Ру удари напречната греда, от малък ъгъл.

Лацио обаче натисна и изравни в 22-та минута, когато Онази бе оставен също непокрит във вратарското поле, спря си технично и мощно разстреля стража на Сент Етиен.

„Зелените“ останаха с човек по-малко още в 33-та минута, след като Роберт Берич удари с лакът в лицето противников футболист. Ситуацията не изглеждаше умишлена, но арбитърът прецени друго.

Пълният обрат бе факт в 48-та минута, когато след сблъсък между вратаря и защитник пред него топката стигна до Уесли Хойдт, който с левия крак я бутна в мрежата.

В 77-та минута пък Сент Етиен вече остана само с девет играчи на терена, след втори жълт картон на Мустафа Сал.

В 80-та минута Лацио вече изглеждаше сигурен в успеха, след като мощен удар на Лукас Билиа се отби в крак на защитник в зелено, и влетя в мрежата.

С красиво попадение в 84-та минута, Кевин Моне-Паке оформи крайното 3:2, но Сент Етиен нямаше повече сили, за да търси равенство.

В другия мач от група GДнипро вкара един гол в 80-та минута, за успех над Розенборг като гост.

Йевхен Селезньов бе автор на единственото попадение, а точно преди него, бе и най-чистото положение за домакините, когато Холмар Йорн Ейолфсон нацели греда.