Отборът на Байер Леверкузен отпадна, малко очаквано, от турнира Лига Европа още на 1/16-финалите. „Аспирините” бяха отстранени от коравия руски тим на Краснодар, след като срещата в Леверкузен завърши при  резултат 1:1. По този начин руският тим си гарантира участие в по-нататъшната фаза на надпреварата, тъй като отбеляза повече голове на чужд терен, след като в Русия попадения не се видяха.

Цели 174 минути бяха нужни на двата отбора, за да си вкарат гол един на друг. Пръв това стори Краснодар, след като Могомед-Шапи Сюлейманов разпечата вратата на Лукаш Храдецки след чудесно изпълнен пряк свободен удар.

Радостта на Краснодар трая едва три минути, след като в 87-ата минута Чарлз Арангис изравни резултата.

Иначе през първото полувреме Краснодар имаше по-добрите възможности на „БайАрена”, но Иван Игнатиев и Виктор Клаесон направиха пропуски.

В 36-ата минута пък Лукас Аларио стреля добре за домакините, но Матвей Софонов улови топката. В 73-ата пък Аларио разтресе гредата на Софонов, след като получи дълъг пас, но топката не пожела да влезе в руската врата.

По този начин Краснодар очаква своя съперник на осминафиналите от втория по сила европейски клубен турнир, а за Леверкузен ще остане единствено коравата надпревара в Бундеслигата, където тимът на Петер Бош е в добра серия от победи.