Динамо Киев продължи напред в 1/8-финалите на Лига Европа, като елиминира гръцкия АЕК Атина, макар и по не най-убедителния начин. Реваншът в Украйна приключи при нулево реми, поради което онова 1:1 отпреди седмица се оказа решаващо.

Първото полувреме не бе особено интригуващо, като единственият чист шанс бе за отбора на гостите. В 26-ата минута иранският футболист на АЕК Масуд Шоджаей получи чудесна топка в наказателното поле и преодоля вратаря с нисък изстрел, който обаче не попадна в целта.

След почивката гърците пропуснаха още две чудесни положения. В 51-ата минута Михалис Бакакис нанесе зверско воле от границата на наказателното поле и вратарят Денис Бойко трябваше да се намесва. Секунди по-късно след последвалия корнер Шоджаей стигна първи до топката и отново не успя да улучи вратата.

Динамо най-сетне показа нещо по-интересно в атака в 54-ата, когато бившият ас на ЦСКА Жуниор Мораес успя да преодолее вратаря и да стреля точни към вратата. В последния миг бранител на АЕК притича, за да избие.

Десет минути преди края феновете по трибуните за малко щяха да скочат да празнуват, но стражът на гостите Василиос Баркас по феноменален начин отрази тежкият изстрел на Циханков. Три минути по-късно отново гръкът под рамката бе в центъра на вниманието, като този път отказа и Дерлис Гонсалес.

Това беше и последната интересна ситуация в сблъсъка.