Манчестър Юнайтед победи с категоричното 4:0 последния си двубой от група L в турнира Лига Европа срещу АЗ Алкмаар и спечели по категоричен начин първото място.

Английският тим избухна с четири гола за 11 минути през второто полувреме, с което подпечатаха победата си. Ашли Йънг откри в 53-ата минута, след това Мейсън Грийнууд удвои в 58-ата, Хуан Мата направи резултата класически в 62-ата минута от дузпа, а отново Грийнууд бе автор на четвъртото попадение за своя тим в 64-ата минута. 

Хубавата новина за холандците бе, че тази загуба не бе фатална за тях и те също се класират на 1/16-финал като втори отбор в крайното класиране с актив от 9 точки.

Гостите създадоха първата голова възможност в мача. В 4-ата минута Сугавара отправи опасен изстрел и Серхио Ромеро спаси. Манчестър Юнайтед отговори с пробив на Перейра, който се освободи от двама играчи на съперника и шутира от малък ъгъл, но без да затрудни вратаря.

В 35-ата минута Хари Магуайър стреля с глава след корнер, но твърде слабо и в ръцете на вратаря. Шест минути по-късно Де Вит имаше страхотен шанс, засичайки центриране на Свенсон отдясно, но малко не му достигна да прати топката във вратата. Минута по-късно Калвин Стенгс пробва далечен изстрел по земя и не бе никак далеч от целта.

В 51-ата минута домакините направиха най-големия пропуск до момента. Марсиал бе намерен на чудесна позиция в наказателното поле, но ударът му бе над вратата.

Само две минути по-късно Юнайтед поведе. Англичаните организираха многоходова комбинация, Неманя Матич намери Хуан Мата в наказателното поле, а той пусна успоредно на голлинията към Ашли Йънг, който със силен диагонален удар простреля вратата за 1:0. В 58-ата минута резултатът бе удвоен. Джеймс Гарднър отне топката през наказателното поле и тя отиде в Мейсън Грийнууд, който със силен далечен удар удвои преднината на своя тим. Повторенията обаче показаха, че Гарднър е извършил нарушение и голът не трябваше да бъде зачетен.
В 61-ата минута Мейсън Грийнууд бе препънат в наказателното поле за дузпа, а Хуан Мата хладнокръвно реализира трети гол за "Червените дяволи", правейки резултата класически - 3:0.

Головата вихрушка за Юнайтед бе продължена от Грийнууд в 64-та минута. Той получи извеждащ пас в наказателното поле и с диагонален удар в близкия ъгъл вкара за 4:0.

В 79-ата минута Стенгс пробва бдителността на Ромеро с далечен удар, но аржентинският страж се намеси решително и опази вратата си. До края мачът се доиграваше и положенията пред двете врати липсваха. С тази победа Манчестър Юнайтед завърши на 1-ото място с 13 точки, АЗ Алкмаар също продължава напред като втори с 9 точки. Партизан остана на 3-ото място с 8 точки, а Астана остана на дъното с 3 спечелени точки.