Само броени часове остават до началото на двубоя от Лига Европа между АЗ Алкмаар и Манчестър Юнайтед, а това значи, че „червените дяволи” ще усетят какво е да играеш на „най-пластмасовия” терен в цяла Холандия.

Тимът от Алкмаар може и да се води домакин на двубоя от група L, но всъщност срещата ще се състои на 70 километра извън града – на 15-хилядния „Киосера Стейдиъм” (или „Карс Джийнс Стейдиъм”, както е оригиналното му название) в Хага. Това значи, че тимът на Оле Гунар Солскяер ще трябва за първи път през сезона да играе на изкуствен терен (който беше положен през 2013 година за Световното по хокей на трева). Домът на футболния АДО Ден Хааг е известен с това, че покритието му е твърдо като камък.


Проследете развоя на 24-те мача от Лига Европа с GONG.BG!


Това обаче не е единственият минус на терена, от който дори АДО се оплаква. Изкуствената настилка е ужасно износена, а капитанът Аарън Майерс споделя: „Краката ни болят само защото сме тренирали. Всички тук искаме да се върнем към истинската трева. Нямам търпение да мога да направя истинско единоборство с шпагат.”

АЗ е принуден да играе европейските си мачове тук, тъй като покривът на неговия стадион се срути на 10 август тази година. За късмет при инцидента нямаше пострадали, а възстановителните работи все още текат.

В този случай не е чудно, че Юнайтед прецени да остави Пол Погба извън групата за този сблъсък. Французинът все още не е напълно възстановен от контузия в ходилото, а лекарите в клуба посъветвали, че мач при подобни условия може да доведе до много сериозни усложнения.