Интер Милано продължи с неубедителното си представяне този сезон, като сега се изтърси лошо с 1:3 на „Дженерали Арена“ срещу Спарта Прага в група К от ЛЕ.

Извън победата си над Ювентус в първенството, „нерадзурите“ не могат да се похвалят с нещо особено през сезона, а в Лига Европа буквално се дънят.

След домакинската загуба с 0:2 от неизвестните израелци от Апоел Беер Шева, интеристите бяха тотално надиграни от своите чешки домакини.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на чехите, които поведоха още в 7-ата чрез Вацлав Кадлец.

Пак същият играч бе изведен спокойно сам след фаул, а защитниците на Интер стояха като паметници, докато Кадлец отбеляза за втори път.

През втората част Спарта тръгна отново по-добре, но в малък прозорец на съживяване Интер върна един гол чрез Паласио – 2:1 в 71-ата.

Само 4 минути по-късно Ранокиа от Интер беше изгонен след втори жълт картон и веднага след това Спарта вкара и трети гол. След фаул топката бе посрещната на далечната греда с глава и после посрещната отново с глава от Холек, който направи 3:1 в 76-ата пак при спяща защита на италианците, които са с нула точки и последни в класирането.

Другият мач противопостави в Израел Апоел Беер Шева на Саутхемптън. Двубоят бе равностоен и двуостър, но не успя да „роди“ гол и завърши 0:0.

Класиране в група К

1.Саутхемптън 3-0 4 т.

2. Апоел БШ 2-0 4 т

3. Спарта Пр 3-4 3 т

4. Интер 1-5 0 т.