Отборът на Арсенал успя да се добере до инфарктно равенство 2:2 при гостуването на Стандард Лиеж в последен двубой от група F на Лига Европа. Домакините поведоха с 2:0 до 70-та минута, но само в рамките на 3 минути Букайо Сака и Александър Лаказет успяха да спасят скъпоценна точка за състава на Фреди Люнгберг.

По този начин „топчиите“ грабнаха първата позиция в групата пред Айтрахт Франкфурт, който допусна пълен обрат срещу състава на Витория Гимараеш и загуби с 2:3.

През първото полувреме на двубоя гостите бяха по-активния отбор на терена, но добрите намеси на Арно Бодар не позволиха на Сака и Лаказет да се доберат до попадения. 

В началото на второто полувреме домакините от Лиеж шокираха своите гости. В 47-та минута Самуел Бастиен получи пространство на около 25 метра от вратата на Емилиано Мартинес, след което реши да пробва късмета си. Топката рикошира от тялото на Сократис, след което влетя във вратата на безпомощния страж на Арсенал. 

В 69-та минута надеждите на гостите за първото място в групата понесоха нов тежък удар. Салим Алама се озова в подобно положение на това, от което отбеляза неговият съотборник Бастиен по-рано. Той също опита късмета си отдалеч и след нов рикошет топката навести вратата на Мартинес за втори път. 

Момчетата на Фреди Люнгберг все пак намалиха резултата върнаха своите надежди. В 78-та минута един от най-добрите на терена Букайо Сака успя да пласира отлично центриране на главата на Александър Лаказет и французинът нямаше как пропусне от броени метри разстояние. 

Само 3 минути по-късно частичният обрат беше оформен. Сака и резервата Габриел Мартинели комбинираха пред границата на наказателното поле, след което първият реши да опита мерника си и вкара чудесен гол в долния ляв ъгъл на вратата на Арно Бодар. Така беше пформено крайното 2:2. 

В другият двубой от същата група Айнтрахт Франкфурт допусна пълен обрат от 2:1 до 2:3, за да се провалят в опита си да се възползват от грешката на севернолондонския гранд. 

В 8-та минута гостите шокираха германските си домакини. След разиграване отдясно Денис Уил Поха намери с диагонален пас към другия фланг за Рочина, който напредна и разстреля Рьоноу за 1:0. 

18 снимки

В 31-та минута все пак домакините стигнаха до изравнителен гол. Той не дойде без голяма доза комичност случайност. След изпълнение на корнер за Айнтрахт ропката беше изчистена до границата на наказателното поле. Там беше Дани Да Коста, който върна топката с глава към точката на дузпата. Топката летеше балонно към вратата на Мигел Силва, който обаче вместо да я улови необеспокоявано изпусна топката, която навести вратата му за 1:1. 

Обратът в срещата беше пълен само 7 минути по-късно. След контраатака Филип Костич се оказа на позиция за центриране от лявото крило. На задната греда той намери Даичи Камада, който нямаше как да пропусне на празна врата. 

Втората част предостави малко емоции на терена, но гостите от Португалия нанесоха два шокиращи удара в края. Първо Мутасим ал Мусрати простреля Рьоноу за 2:2 в 85-та минута след асистенция на Пепе. 

Само две минути по-късно Витория стигна и до трети гол. Пепе отново беше в центъра на събития, след като намери Маркус Едуардс пред дъгата на наказателното поле. Англичанинът стреля и намери долния ъгъл на вратата на домакините за крайното 3:2. 

Така Арсенал завърши като първенец в групата с актив от 11 точки, докато Айнтрахт остана втори с 9 пункта.