Отборите на Фейенорд и Рейнджърс не излъчиха победител и завършиха при резултат 2:2 в двубой от група G на Лига Европа. Йенс Тоорнстра откри за домакините в 33-ата минута, но с два гола на Алфредо Морелос в 52-ата и 65-ата минута шотландците обърнаха. Луис Синистера оформи крайния резултат 2:2 в 68-ата минута.

Домакините създадоха първата опасност в 19-ата минута, когато Лерой Фер удари гредата.

В 33-ата минута Фейенорд откри резултата. Борна Баришич не изчисти добре топката, след което Йенс Торнстра направи двойно подаване със Себастиан Ларсон и завърши с точен удар, който преодоля вратаря Алан Макгрегър.

В 52-ата минута Райън Кент центрира отляво на наказателното поле, където на делечната греда Алфредо Морелос засече с глава и изравни.

В 65-ата минута Борна Баришич центрира също отляво и отново с глава Морелос се разписа за втори път и даде преднина на тима на Стивън Джерард.

Все пак точката за холандците донесе Луис Синистера в 68-ата минута.

До края холандците се хвърлиха с всички сили в търсене на победата, но не успяха да направят пълен обрат.

В последния кръг Фейенорд гостува на Порто, докато  Рейнджърс приемат Йънг Бойс.

Другият мач от групата бе именно между Йънг Бойс и Порто, който бе спечелен от португалците с 2:1 в Швейцария.

Резултатът бе открит от домакините в 6-ата минута, когато Кристиан Фаснахт засече с глава центриране от пряк свободен удар на Улисес Гарсия.

В рамките на четири минути през втората част обаче гостите обърнаха с два гола на Винсент Абубакар. Първо, в 75-ата минута камерунецът засече подаване в наказателното поле от страна на Муса Марега, а четири минути по-късно двамата отново комбинираха. Този път Марега центрира от корнер и топката стигна до далечната греда, където оставен напълно непокрит Абубакар овладя топката, след което стреля отблизо и донесе победа за португалците.

В 91-ата минута Фаснахт можеше да донесе точката за домакините, но стреля отблизо в гредата.

БГНЕС
57 снимки

По тази начин ситуацията в групата остава неясна до последния кръг. Рейнджърс води с актив от 8 точки пред Йънг Бойс и Порто с по седем, докато Фейенорд са последни с четири, като всички отбори имат шанс да продължат напред.