Отборът на Фейенорд продължи към четвъртфиналите на Лига Европа след разгром срещу Шахтьор Донецк. Нидерландският тим разби противника си със 7:1 у дома, след като първия двубой завърши при резултат 1:1. 


Домакините в срещата започнаха с гол още в 9-ата минута. Той бе дело на Сантяго Хименес, който проби със страхотен индивидуален рейд и прати топката в долния десен ъгъл на Шахтьор. 

В 24-ата минута падна и втория гол, който бе дело на Оркун Кьокджю. А в 38-ата минута той получи шанс да изпълни дузпа и бе безгрешен, за да реализира второто си попадение в мача и по този начин да даде преднина от 3:0 за Фейенорд през първото полувреме.

Головете обаче не спряха до там. Четири минути след подновяването на играта Матс Вифер намери Усама Идриси, който стреля от ръба на наказателното поле и прати топката в мрежата.на Анатолий Трубин.

В 60-ата минута Усама Идриси се разписа отново. Това попадение започна страхотна серия на нидерландците, които в 7 седем минути отбелязаха три гола. Следващото падна в 64-ата минута и бе дело на Алиреза Яханбакш, а три минути след това Данило стигна до рикоширала топка и я прати в долния ляв ъгъл на вратата, отново без шанс за Трубин. 

Три минути преди края на редовното време Шахтьор вкара. Кевин Келси бе изведен добре и стреля директно, пращайки топката във вратата на Фейенорд за почетно попадение.