Английският Уулвърхемптън разнебити в първия си мач испанския Еспаньол, надвивайки го с 4:0 в първи 1/16-финал от Лига Европа на „Молиню”. Диого Жота откри резултата за „вълците” четвърт час след старта на мача, а Рубен Невеш удвои актива им в 52-ата. Отново Жота покачи актива, този път в 67-ата, за да може той в 81-ата да оформи своя хеттрик и да категоризира успеха за отбора на Нуно Ешпирито Санто. Това е втори хеттрик за Жота през тази кампания в Лига Европа, след като в груповата фаза под неговия "обстрел" падна и турският Бешикташ.

В 15-ата минута Раул Хименес засече топката с глава на първа греда, а Жота през бранител на Еспаньол откри резултата – 1:0.

В 52-ата Рубен Невеш вдигна на крака хората по трибуните, след като реализира гол със страховит шут, удвоявайки актива на английския клуб. Четвърт час по-късно Мат Дохърти комбинира с Диого Жота, който надделя в спора с бранител на испанския клуб и с мощен удар с десния покачи на 3:0.

Трагичното представяне на отбора от Каталуния продължи, за да може в 81-ата Жота да прониже Андрес Прието, отново със силен удар с десния крак и да прати на 99% отбора си към осминафиналите от надпреварата.