Евертън откри най-рано новата си кампания от всички английски отбори. "Карамелите" се включиха още в третия квалификационен кръг на Лига Европа, като в първата си битка от него надделяха с 1:0 над словашкия Ружомберок. 

Този мач беше малко по-специален за феновете на мърсисайдци. В него те можаха да видят отново със синия екип след 13 години любимеца си Уейн Рууни, който направи повторен дебют за тима. 

Нападателят не се отличи с гол, но имаше няколко възможности, които пропиля. Трябва да се отбележи, че главен съдия на тази битка на "Гудисън парк" беше българинът Георги Кабаков. 

Евертън започна по-активно, но пропусна три положения преди почивката, две от които на Рууни. Друг нов играч - Дейви Клаасен - също не беше точен. В тези минути словаците играеха предимно в защита и нямаше много шансове в тяхна полза. 

Но и те бяха опасни. Ян Масло уцели гредата в 57-та минута, като само може да съжалява, че не даде аванс на Ружомберок. И малко след това тимът му беше наказан. В 65-та минута Лейтън Бейнс стреля от далечна дистанция, топката рикошира и направи вратаря безпомощен - 1:0. 

Кевин Миралас и Рууни изпуснаха до края за "карамелите", а в 85-та минута Милош Лачни изпусна страхотен шанс за словаците, след като ударът му беше спасен от вратаря Маартен Стекеленбург. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и мърсисайдци се поздравиха с минимален, но заслужен успех в този мач. Ответната битка в Словакия е след точно една седмица.