Отборът на Борусия Дортмунд е с единия крак на четвъртфиналите на Лига Европа. Немският състав се наложи с 3:0 над Тотнъм в първия осминафинал на турнира. Точни за успеха бяха Пиер-Емерик Обамеянг и Марко Ройс, който се разписа на два пъти.

Домакините от Борусия Дортмунд имаха подчертано превъзходство през целия мач, а за доминацията им през първите 45 минути говори и статистиката. „Жълто-черните“ отправиха 12 удара по посока вратата на английския състав, срещу едва два за гостите.

Същевременно Тотнъм се представи под очакванията. Английският състав бе без Деле Али, а Хари Кейн се появи през второто полувреме, но и това не помогна. „Шпорите“ не успяха да се противопоставят успешно на съперника си и така инкасираха три попадения.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде в 7-ата минута, когато Дурм стреля, но ударът му мина в страни от левия стълб на Уго Лорис. Пиер-Емерик Обамеянг засече центриране в 12-ата минута, но топката мина над напречната греда на вратата на „шпорите“.

Две минути след това Хенрих Мхитарян отправи мощен удар от дистанция, Лорис изби, а Обамеянг направи добавка, при която топката се озова в мрежата. Преди това обаче страничния рефер бе маркирал засада и попадението не бе зачетено.

Дортмунд повече след половин час игра. След центриране от ляво, Пиер-Емерик Обамеянг бе оставен непокрит, извиси се над всички и с глава насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на англичаните.

През втората част Борусия започна също така активно, а в 51-ата минута домакините удариха греда. Мхитарян подаде към Обамеянг, той опита удар, който обаче не бе много добър, а така топката се озова в Гонсало Кастро, който стреля и нацели десния стълб на Лорис.

В 61-ата минута резултатът стана 2:0. След заучено изпълнение на корнер Субашич центрира в наказателното поле, а Марко Ройс засече за 2:0.

Класическото 3:0 бе оформено в 70-ата минута. След хубава тройна комбинация между Обамеянг, Бендер и Ройс, последният нанесе решителен удар.

Реваншът е на 17 март от 22.05 часа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS