Италианският Лацио се класира за четвъртфинлите на Лига Европа, отстранявайки тима на Динамо Киев. Римските „орли“ не допуснаха изненада при визитата си в Украйна и записаха успех с 2:0, който бе напълно достатъчен за отстраняването на киевчани.

Отборът на Лацио имаше нужда от задължителна победа или сериозно голово равенство (бел. ред. – по-голямо от 2:2), за да си гарантира място на четвъртфиналите в турнира. Първият мач в Рим приключи при резултат 2:2, което даваше известно предимство на домакините от Динамо. Предвид залога в срещата, гостите от Италия започнаха доста настоятелно и дори успяха да упражнят териториален натиск над своя противник.

Възпитаниците на старши треньора Симоне Индзаги взеха инициативата още от първите минути, а атаките към вратата на Бойко следваха една след друга.

Гостите бяха без звездите си Сергей Милинкович-Савич, Мартин Касерес и Душан Баста, но това не се отрази особено на представянето им.

Още в 8-ата минута Чиро Имобиле имаше първата възможност в мача, но въпреки че преодоля вратаря на домакините, Тамаш Кадар се оказа последна преграда за топката преди тя да влезе в мрежата.

Натискът на гостите все пак даде резултат след 23 минути игра. След поредната атака към вратата на домакините и изпълнен корнер от страна на Луис Алберто, ветеранът в редиците на римския тим Лукас Лейва засече топката с глава за 1:0.

Малко по-късно самият Луис Алберто не успя да се възползва от груба грешка на Виктор Циганков и пропусна да направи 2:0 в полза на гостите.

В края на първата част Чиро Имобиле на два пъти излиза на чиста позиция, но късметът покри домакините.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени особено, като домакините трудно намираха верния път към вратата на Лацио. За всичките 90 минути, възпитаниците на треньора Александър Хацкевич така и не успяха да отправят точен удар в очертанията на вратата.

Точка на спора в двубоя между двата тима сложи централния бранител Стефан де Фрай. Вторият гол за Лацио дойде след нова статична ситуация и центриране от корнер. След подаването, топката бе отклонена леко с глава от фубтолист на гостите и попадна на крака на Де Фрай, който от близко разстояние се разписа и реши всичко в срещата.

Така Лацио намери място в следващата фаза на Лига Европа след общ резултат 4:2. От своя страна домакините разочароваха и допуснаха една от редките си загуби като домакин през сезона.