Белгийският футболист Кевин де Брюин направи разликата межд Волфсбург и Интер в първия мач между двата отбора от осминафиналите на Лига Европа. Германският клуб спечели с 3:1 домакинството си, а две от попаденията реализира белгийският футболист. Така „вълците“ взеха аванс от два гола преди реванша в Милано, който е през следващата седмица.

Интер поведе още в 6-та минута, когато Мауро Икарди пусна перфектен извеждащ пас към Родриго Паласио, който излезе сам срещу Диего Беналио и го преодоля за 1:0.

Волфсбург веднага взе инициативата и се опита да изравни резултата. В 28-та минута Даниел Калигури стреля опасно с глава, но Хуан Пабло Карисо успя да избие в корнер.

Волфсбург успя да изравни резултата в 28-та минута, когато Кевин де Брюин центрира от корнер в наказателното поле на Интер, където Налдо бе изпуснат и стреля с глава, а Карисо не се представи по най-добрия начин и топката премина над ръцете му и влетя във вратата му.

Виеириня пробва да изненада Карисо в 43-та минута с далечен удар, но вратарят внимаваше и спаси.

Родриго Паласио сам създаде много добра ситуация в 57-та минута, след което стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Диего Беналио.

Волфсбург направи пълен обрат в 63-та минута, когато Карисо сбърка фатално и подари топката на Виеириня, който след това продължи към Кевин де Брюин, който от около 13 метра изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Интер за 2:1.

Де Брюин отбеляза своето второ попадение в срещата в 76-та минута, когато директно от фаул, с диагонален удар от около 20 метра прониза Карисо, изпращайки топката в долния ляв ъгъл, а вратарят отново не се намеси добре.

Волфсбург можеше да вкара четвърти гол в 81-та минута, когато Кевин де Брюин намери Даниел Калигури, който обаче стреля неточно в аут.

В добавеното време на срещата Кевин де Брюин имаше нова възможност да порази целта, но не успя да намери очертанията на вратата на Интер.

Така Волфсбург има аванс от два гола преди реванша в Милано.