Айнтрахт Франкфурт и Челси завършиха 1:1 в първи полуфинален двубой от турнира Лига Европа. Домакините откриха резултата в  23-ата минута чрез Йович, но Челси стигна до равенството с попадение на Педро в края на полувремето. През втората част и гредата спаси домакините от попадение. Така след седмица двата тима ще трябва да определят кой е по-достоен да играе финал в Баку на 29 май.

Челси за девети път от сезон 2003/2004 играе в такава фаза на европейски турнир в епохата Абрамович, когато той пое лондонския клуб. По този показател "сините" делят първото място с испанския гранд Барселона. Изненадващо за мнозина наставникът на Челси Маурицио Сари остави на пейката в началото Еден Азар.

Двата тима започнаха вихрено мача, но чистите положения липсваха. В 6-ата минута Фалет пусна добра топка в наказателното поле на Челси, но никой не съумя да стигне до топката. Осем минути по-късно Да Коста опита атака за домакините, но Кепа беше на мястото си. В 18-ата минута отново Да Коста пробва мерника си, но не сполучи да затрудни стража на Челси.

В 23-ата минута на двубоя Лука Йович матира Арисабалага с отличен удар и откри резултата в полза на Айнтрахт, след като се възползва от асистенция на Костич от фланга. Челси отвърна с опасен удар на Педро в 29-ата минута, който мина встрани от вратата на Трап.

Един от интересните моменти дойде в 33-ата минута, когато Абрахам сякаш игра с ръка в наказателното поле на Айнтрахт, но испанския съдия остави играта да продължи. Челси продължи да търси изравнително попадение, в 43-ата минута Лофтус-Чийк си освободи място за изстрел, но след удара топката мина на сантиметри от страничната греда на Трап.

Челси изравни резултата с перфектен гол на Педро, който матира стража на домакините като топката премина през куп от играчи преди да влезе в мрежата.

Лондончани организираха отлична атака към вратата на съперника в 54-ата минута на срещата, когато Лофтус-Чийк излезе на голова позиция, но от осем метра стреля над вратата. Три минути по-късно Уилиан стреля от границата на наказателното поле, но Трап улови кълбото. В 59-ата минута на двубоя Давид Луис изпълни отлично пряк свободен удар, но топката не пожела да влезе в мрежата като нацели напречната греда, след намеса на вратаря на Айнтрахт.

Еден Азар се появи на полето в 64-ата минута, заменяйки Уилиан. Девет минути по-късно и Лофтус-Чийк и Азар пробваха мерника си, но бранителите на домакините се справиха със ситуацията. Поредната опасност пред вратата на Айнтрахт дойде в 77-ата минута, когато Давид Луис стреля, но вратарят спаси. В 85-ата минута след изпълнение на корнер Абрахам стреля с глава, но топката мина над вратата.

Така след 90-те минути двата тима не излъчиха победител и завършиха 1:1.

Айнтрахт Франкфурт - Челси 1:1
голмайстори
: 1:0 Йович (23), 1:1 Педро (45)

Ето и съставите на двата отбора:

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Хинтерегер, Хасебе, Абрахам, Да Коста, Роде, Фернандес (73-Пасиенсия), Фалет, Костич, Йович, Гачинович (90-Вилемс)

Челси: Арисабалага, Емерсон, Кристенсен, Давид Луис, Аспиликуета, Лофтус-Чийк (83-Ковачич), Жоржиньо, Канте, Педро, Жиру, Уилиан (64-Азар)

съдия: Карлос дел Серо (Испания)