Отборът на Бенфика постигна изключително важна победа над Галатасарай в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Пред екзалтираните трибуни на стадион „Али Сами Йен”, лисабонските орли надделяха с 2:1 и до голяма степен предрешиха битката, въпреки че предстои реванш, който ще се играе в Португалия след една седмица.

Мачът започна по-добре за гостите от Бенфика, които успяха да материализират предимството си в 27-ата минута. Бенфика стигна до дузпа, след като бранителят на домакините Марсао игра нескопосано в наказателното поле и удари топката с ръка. Това бе достатъчно за главния рефер да посочи бялата точка, а от нея Едуардо Салвио не сгреши. Той насочи топката много прецизно в десния ъгъл, оставяйки безпомощен Фернандо Муслера.

През второто полувреме паднаха нови две попадения – по едно в двете врати. Тимът на Фатих Терим успя да изравни в 54-ата минута чрез централния си бранител Кристиан Люиндама. Защитникът засече с глава центриране отляво, за да направи 1:1.

Бенфика обаче успя да вземе успеха благодарение на намиращия се в отлична форма Хари Сеферович. Нападателят на Бенфика получи отличен пас от Диас в наказателното поле и с много хубав фалцов удар с левия крак прати топката в далечния ъгъл на вратата за крайното 2:1.

Швейцарецът се разписа в десети пореден двубой във всички състезания за Бенфика, а головата му сметка през сезона набъбна на 22 попадения, които той е вкарал за клубния си тим и националния отбор на Швейцария.