Отборът на Базел записа сериозна победа при визитата си на Айнтрахт Франкфурт в първи четвъртфинален сблъсък от Лига Европа. Швейцарците се наложиха с 3:0 при визитата си в Германия и до голяма степен обезсмислиха реванша.

Двубоят премина при тягостна обстановка поради факта, че той бе поредният в Европа, който се игра без публика заради върлуващия коронавирус.

Самуеле Кампо откри за гостите в края 27-ата минута, а с попадения на Кевин Буа и Фабиан Фрай през втората част, възпитаниците на старши треньора Марсело Колер си осигуриха комфортен аванс преди реванша.

Все още обаче не е ясно кога ще бъде той, тъй като се очаква двубоите от турнира, както и тези от Шампионската лига да бъдат отменени за неопределен период от време. Във вторник предстои решителна среща в УЕФА, на която ще стане ясно какви ще бъдат мерките срещу коронавируса.

В друг мач от днес, който обаче бе пред публика, Истанбул Башакшехир се наложи с минималното 1:0 над Копенхаген в Турция. Единствения гол в срещата вкара Един Вишка от дузпа две минути преди края.

Манчестър Юнайтед пък се развихри срещу скромния тим на ЛАСК Линц и се наложи с 5:0 в Австрия.