Спортинг Лисабон трепери чак до продълженията, преди да успее да отстрани храбрите чехи от Виктория от Пилзен в ЛЕ.Португалците загубиха реванша с 1:2 на чешка земя, но фаталният, в случая и брутален край за чехите, постави аржентинецът Родриго Баталия чак в 105-ата минута със своя решителен гол. Преди това Виктория съумя да вкара мача в допълнителното време след 2:0 в редовното и 0:2 в първата среща. В крайна сметка обаче Спортинг е четвъртфиналист в Лига Европа.

Мачът започна многообещаващо за чехите центриране отляво на Ян Коваржик намери главата на Марек Бакош и той откри резултата за Виктория – 1:0 в 6-ата минута.

Последва затишие на терена, нарушено само от хубавия изстрел на Брайън Руис, отправил топката на сантиметри от гредата на чешката врата.

Втората част започна с две големи опасности пред вратата на домакините. В 49-ата минута най-напред вратарят Хрушка отрази удара на Бруно Фернандеш. В следващата атака пък Маркос Акуня уцели гредата на вратата на Виктория.

Милан Хавел в 63-ата минута обаче предупреди португалците, че може да се случи нещо неприятно за тях. Ок.ще в следващата минута този футболист намери чудесно пред вратата Марек Бакош и той покачи на 2:0, изравнявайки общия резултат.

Решителният миг в редовното време дойде в 90-ата минута, когаато Радим Резник извърши нарушение в наказателното поле на Виктория и съдията назначи наказателен удар. Вратарят на пилзенци Хрушка обаче геройски спаси удара от бялата точка на Бас Дост, после Бруно Фернандеш не успя и при добавката и така мачът влезе в продължения.

Вратарят на Виктория Хрушка продължи с великолепните изяви и в продълженията, като в 98-ата минута, като отрази в корнер удар под гредата на Брайън Руис.

В края на първото продължение обаче дори и Хрушка капитулира, след като при изпълнение на корнер Родриго Баталия отправи топката с глава в домакинската врата – 2:1.

В 107-ата минута вратарят на Спортинг Руи Патрисио отрази удар с глава на Лукаш Хейда.

Но това бе всичко в мача и с общ резултат 3:2 Спортинг елиминира Виктория и се класира за четвъртфиналите.