Отборите на Байер Леверкузен надигра по категоричен начин с 4:0 като гост на шотландския вицешампион Селтик в двубой от група G на турнира Лига Европа.

На „Селтик Парк“ в Глазгоу германците буквално се подиграха със съперника си, а и на домакините им липсваше късмет.

Пиеро Инкапие откри в 25-ата минута с първия си гол за Леверкузен, а десет по-късно намиращият се в чудесна форма 18-годишен Флориан Виртц удвои. Така той вече има 6 попадения и 4 асистенции в 7 двубоя този сезон.

В 58-ата Лукас Аларио направи 3:0 от дузпа, а в последните секунди на срещата дебютен гол за Байер клуба реализира друг от новите – Амин Адли.

В същото време Бетис победи с 3:1 като гост Ференцварош в мач от същата група. Набил Фекир изведе тима от Севиля напред в 17-ата, но в 44-ата Мюрто Узуни изравни.

После унгарците имаха шанс за 2:1 в своя ползва, но вместо това сами си вкараха топката в мрежата, след като в 76-ата Хенри Винго я насочи с глава.

В последната минута на мача Кристиан Тейо оформи и крайния резултат.

Леверкузен и Бетис са с пълен актив от точки – по 6, докато Ференцварош и Селтик нямат нито една в актива си след два двубоя. В следващия кръг именно двата „аспирините“ и „андалусийци“ се изправят един срещу друг.