Байер (Леверкузен) не срещна сериозни проблеми и изхвърли Роял Юнион СЖ от Лига Европа, след като го победи с 4:1 като гост в реванша от 1/4-финала между двата тима от турнира. Футболистите на Шаби Алонсо взеха преднина от три попадения чрез Муса Диаби (2’), Митчъл Бакър (38’) и Джереми Фримпонг (60’), Каспер Терхо (64’) намали изоставането на белгийския тим, но Адам Хлошек (79’) оформи крайния резултат в двубоя.

Срещата започна по перфектен начин за “аспирините” и те успяха да излязат напред още в самото начало на двубоя, когато Муса Диаби се справи по отличен начин и се разписа за 0:1. Отлично се развиха нещата за германците и към края на полувремето, когато Адам Хложек сложи топката на крака на Мичъл Бакер, а той вкара за втори път.

Десетина минути след началото на втората част домакините имаха претенции за дузпа, след като техен футболист се строполи на земята в наказателното поле, но съдията даде знак играта да продължи.

След час игра Джереми Фримпонг се възползва от сериозна грешка на Антъни Морис и покачи преднината на своя тим на 0:3. Домакините си върнаха част от надеждата в 65-ата минута с попадение на Каспер Терхо от границата на наказателното поле за 1:3. Адам Хложек сложи точка на спора в 79-ата минута, когато се оказа на точното място и прати в мрежата една отбита топка за 1:4.

По този начин Байер (Леверкузен) се класира за следващата фаза, където ще срещне победителя от двойката Рома - Фейенорд.