Байер Леверкузен победи Ференцварош с 2:0 в първи мач между двата отбора от 1/8 на Лига Европа. Попаденията за домакините бяха дело на Керем Демирбай и Едмон Тапсоба. С тази победа "аспирините" си осигуриха комфортен аванс преди реванша след седмица в Унгария.

Още в 10-а минута Керем Демирбай отбеляза първото попадение в срещата. Той достигна до подаване и нанесе перфектен удар от границата на наказателното поле, влетял под напречната греда зад вратаря - 1:0 за Байер Леверкузен. В 26-а минута Кристофер Закариасен от гостите се понесе в наказателното поле, задължавайки свой съотборник да му подаде. Получавайки фантастичен пас, той отигра отблизо, но заби удара си в напречната греда - късмет за Байер Леверкузен.

Това бе всичко по-интересно за първата част. Двата отбора не искаха да рискуват и преобладаваха здравите единоборства и битката в средата на терена. Ференцварош, извън шанса през първото полувреме, не успя да създаде нищо по-интересно до края на срещата. Четири минути преди изтичането на редовното време Адам Хложек опита късмета си от пряк свободен удар, уцелвайки левия страничен стълб, но там бе Едмон Тапсоба, който се ориентира най-бързо и довкара топката в мрежата - 2:0 за Байер Леверкузен.

Реваншът е след седмица в Унгария, а от Ференцварош ще трябва по-уверено да погледнат в предни позиции, ако искат да запазят шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа.