Байер Леверкузен победи с 2:0 като гост Ференцварош в реванша от осминафиналите на Лига Европа. Първата среща приключи при същия резултат в полза на "аспирините".

Гостите поведоха рано-рано. В 3-ата минтуа Муса Диаби бе изведен на прекрасна позиция и не сбърка. Французинът прати топката в мрежата на Денеш Дибус за 1:0.

В 22-ата минута Лукаш Храдецки трябваше да се намесва, за да запази преднината на немския тим. Амер Гояк бе футболистът на Ференцварош, който шутира опасно.

Жереми Фримпонг получи топката в наказателното поле на Ференцварош в 32-рата минута и отправи изстрел, но Денес Дибуш направи страхотно спасяване.

Флориан Виртц получи подаване в наказателното поле на Ференцварош и шутира от близка дистанция, но стражът на унгарския тим направи още едно брилянтно спасяване в 45-ата минута.

Второто полувреме отново започна с натиск на "аспирините". В 53-ата минута Жереми Фримпонг прати топката за втори път във вратата на Ференцварош, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР попадението бе отменено заради засада.

Само четири минути по-късно Диаби излезе на чиста позиция и шутира, но топката рикошира в десния страничен стълб на вратата, пазена от Дибуш.

В 81-ата минута падна втория гол за Байер. Муса Диаби бе изведен в 81-ата минута, но реши да подава към Амин Адли, който бе на по-чиста позиция. Адли нямаше никакви проблеми да удвои преднината на "аспирините" и да оформи крайното 2:0.