Отборът на Атлетико Мадрид се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като и в реванша постигна успех над ФК Копенхаген, този път с минималното 1:0. Така след победата с 4:1 в първата среща и с общ резултат 5:1 „дюшекчиите“ вече мислят за следващата фаза.  

Момчетата на Диего Симеоне, подобно на предходния двубой, превъзхождаха осезаемо съперника си, а единствения гол на  „Уанда Метрополитано“ отбеляза Кевин Гамейро, който се разписа и в първата среща. Той бе близо до реализиране и на второ попадение, но стражът на датчани се справи вещо и опази мрежата си.

Срещата започна добре за мадридчани, които поведоха след седем минути игра. Кевин Гамейро се измъкна много хитро от противниковата отбрана и с мощен изстрел от зоната пред дъгата на наказателното поле откри за 1:0.

До края на полувремето „дюшекчиите“ контролираха събитията по терена, а в 14-ата минута спретнаха нова добра атака, възползвайки се от грешка на съперник. Фернандо Торес намери пространство да стреля, но ударът му бе отразен.

Копенхаген опита да „покаже зъби“ в 50-ата минута, когато Пиерос Сотитиу пое една топка, залъга защитата пред себе си, но ударът му по посока на вратата бе перфектно отразен от Ян Облак.

В 64-ата минута Кевин Гамейро можеше да наниже и втори гол, но ударът му бе изчистен в корнер, от който не произлезе нищо.

До края мачът се доиграваше, а испанците успяха да опазят крехкия си аванс.