Отборът на Арсенал постигна разгромна победа с 4:0 над състава на Стандарт Лиеж във втори двубой от груповата фаза на Лига Европа. Два от головете бяха дело на 18-годишния младок Габриел Мартинели, докато другите две попадения бяха дело на Дхоузеф Уилок и Дани Себайос. 

"Артилеристите" започнаха ударно, като още в първите 22 минути на двубоя интригата беше убита от домакините Първо в 13-та минута новото попълнение Киърън Тиърни напредна по левия фланг и пласира чудесно центриране на първа греда, където най-съобразителен беше Габриел Мартинели, който заби топката зад стража на гостите Ваня Милинкович-Савич.

Второто попадение дойде само 3 минути по-късно. Атаката на Арсенал беше доста идентична като при първото попадение. Рийс Нелсън този път центрира, отново намирайки Мартинели, който намери пространство в наказателното поле и пасира хубав удар в далечния ъгъл на вратата на Стандарт. 

В 22-та минута резултатът стана класически. Любимият на домакините ляв фланг отново даде своите плодове, след като комбинация между Тиърни и Нелсън доведе до удар на последния. Шутът беше блокиран но попадна право на крака на полузащитника Джоузеф Уилок, който от по-малко от 10 метра нямаше как да сбърка. 

В началото на втората част беше оформено и крайното 4:0. Вездесъщият в този двубой Мартинели отново беше в центъра на събитията, след като успя да центрира от аутлинията вдясно от вратата, за да може Дани Себайос от не повече от метър да прати топката за 4-ти и последен път във вратата на белгийския тим. 

По този начин Арсенал продължава да води в класирането на група F с пълен актив от 6 точки и голова разлика от 7:0. Стандарт Лиеж, от своя страна, остава на 2-та позиция с 3 пункта, колкото има и състава на Айнтрахт Франкфурт, който извоюва ценна победа с 1:0 при гостуването на Виктория Гимараеш.