Арсенал постигна убедителна победа с 3:0 при гостуването на Айнтрахт Франкфурт в първи двубой на двата отбора от груповата фаза на Лига Европа. Головете за "топчиите" отбелязаха Джоузеф Уилок, Букайо Сака и Пиер-Емерик Обамеянг съответно в 38-а, 85-а и 87-а минута. 

Двубоят започна с по-сериозно игрово надмощие за домакините от Германия. С отлични шансове в първите 30 минути на срещата се отчетоха Бас Дост и Филип Костич, но страхотните намеси на испанския страж на Арсенал Емилиано Мартинес опази резултата 0:0. 

Тогава дойде 38-та минута, когато резултатът беше открит от младия Джоузеф Уилок. След бърза контраатака Уилок получи подаване от друг юноша на клуба - Букайо Сака, след което стреля. Ударът му рикошира в защитник на Айнтрахт и попадна във вратата на Кевин Трап за 1:0. 

Втората част отново започна с умерено предимство за домакините. Този път обаче положенията пред вратата на Мартинес не бяха твърде много, а за сметка на това шансове се отркиха и пред Обамеянг и Гранит Джака. В 79-та минута пък полузащитникът на Франкфурт Доминик Кор си изкара червен картон, с което наклони везните допълнително в полза на отбора от Лоднон.

Вторият гол не закъсня. В 85-та минута, след нова светкавична контраатака Сака получи пас от новото попълнение Никола Пепе и пласира прецизен изстрел от около 25 метра в долния десен ъгъл на вратата на Трап за 2:0. 

Крайният резултат беше оформен в 87-та минута. Грешка в центъра на терена на германци позволи на Сака да вземе топката и намери Обамеянг зад гърба на защитата. Габонецът имаше цялото време на света и не сбърка, за да направи резултата класически.