Германският Кьолн записа изключително важна победа над Арсенал мач от група Н на Лига Европа. „Козлите“ се наложиха с 1:0 над лидера във временното подреждане, а единственият гол падна от дузпа през второто полувреме.

С оглед на другия резултат в групата – нулевото равенство между БАТЕ Борисов и Цървена звезда, успехът на Кьолн може да се окаже от ключово значение. Германския тим се изкачи на второ място кръг преди края, изравнявайки се по точки със Звезда.

Арсенал е сигурен победител в групата, а втората позиция, която също дава право за класиране в следващата фаза, ще бъде решена в последния кръг, когато един срещу друг в Белград излизат Звезда и Кьолн.

При равенство в Сърбия обаче, и изненадваща победа на БАТЕ срещу Арсенал в последния кръг, големият печеливш може да се окаже именно тимът от Борисов, който би изпреварил с точка преките си съперници Звезда и Кьолн.

Предвид факта, че Арсенал вече си бе осигурил класиране в следващата фаза на турнира, Арсен Венгер направи цели 11 промени в сравнение последния мач на „артилеристите“ срещу Тотнъм във Висшата лига. Другата голяма новина от състава на лондончани бе завръщането на Дани Уелбек. Нападателят пропусна последните седем мача на Арсенал заради травма в слабините. Тио Уолкът също бе на линия след прекарана настинка.

Джак Уилшър, Оливие Жиру и Ейнсли Майтланд-Найлс стартираха като титуляри, а с капитанската лента тима изведе Пер Мертезакер.

Арсенал бе записал три загуби в последните си три гостувания в Германия, а това се оказа четвъртото поредно поражение..

След не чак толкова интересно първо полувреме, в което чистите голови положения пред двете врати почти липсваха, развръзката в мача дойде през втората част.  

В герой за домакините се превърна Серу Гираси, който не трепна от бялата точка в 62-ата минута и преодоля с лекота Давид Оспина. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Дебюши именно срещи Гираси.