Армейският дух на ЦСКА Москва му помогна за успех с 3:2  на терена на Лион, крайна победа с общото 3:3 /повече голове на чужд терен/ и класиране за четвъртфиналите, където това ще бъде единственият руски тим в Лига Европа, а и в евротурнирите този сезон.

Първият двубой в Москва бе завършил с победа за французите с 1:0. Така Лион няма да може да осъществи мечтата си да играе финал в Лига Европа на своя стадион, като тимът отпада още на осминафиналната фаза.

След боя между ултрасите извън стадиона последва и истинска футболна битка между двата отбора.

Домакините пропуснаха няколко възможности за откриване на резултата, преди да бъдат наказани да това от Александър Головин. В 39-ата минута руснакът отправи хубав изстрел, който оплете топката във вратата на французите за 0:1.

Това изравни общия резултат, но големите събития предстояха през второто полувреме.

В 58-ата минута Максуел Корне разтресе мрежата на руския тим, но голът не биваше да бъде зачетен, защото преди центрирането на Фери към стрелеца, топката бе напуснала с целия си обем игрището в аут. Но голът бе признат и Лион изравни – 1:1.

Последва обаче мълниеносен отговор на армейците и центрирането по земя на Набабкин бе засечено във френската врата от Ахмед Муса за 1:2 в 60-ата минута.

Шведът Понтус Вернблум съвсем покоси Лион с гола си в 65-ата минута с удар някъде около бялата точка за 1:3.

Лион обаче не се отказа да преследва прелома и намали на 2:3 в 71-ата минута. Бертран Траоре центрира отдясно и с удар от воле Мариано Диас направи инфарктни последните минути в мача.

Руснаците обаче умело успяваха да задържат топката в половината на съперника, който отчаяно се нуждаеше от още един гол, за да се класира.

Две-три инфарктни ситуации пред вратата на руснаците не бяха реализирани в края и ЦСКА Москва се класира с победа на чужд терен 3:2 и общ резултат 3:3.