Бешикташ победи Олимпиакос с 4:1, и с общото 5:2 се класира за четвъртфиналите на Лига Европа.

Турският гранд спечели регионалното дерби с 10 души на терена повече от едно полувреме, след директен червен картон на Венсан Абубакар.

Бешикташ нанесе ранен удар, с голове в рамките на 12 минути, а въпреки че Олимпиакос бързо върна едно попадение, гръцкият тим остана доста далеч от целта.

Мачът започна добре за Абубакар, който откри в 10-та минута, след като засече с глава центриране на Талиска. В 22-та минута Райън Бабел с мощен далечен удар покачи на 2:0.

НА ЖИВО с GONG.BG: Кой ще стигне Топ 8 в Лига Европа?

Тарик Елионуси отбеляза и запази всички шансове за Олимпиакос в 31-та минута, не и без помощта на защитата и вратаря на Бешикташ. Норвежецът опита сложен изстрел, който се отби в бранителя пред него и излъга Фабри.

Бешикташ остана с 10 души в 39-та минута, след като Абубакар удари с глава противник в центъра на терена, точно пред очите на арбитъра.

Стражът на Олимпиакос Никола Леали обаче също не бе в блестяща форма в двубоя, като имаше вина и за трите попадения в мрежака си. Райън Бабел се разписа и в 75-та минута, отново стреля от разстояние, като италианският вратар изобщо не реагира добре, и Бешикташ на практика сложи точка на спора.

В оставащите 15-тина минути Олимпиакос не стори нищо, за да покаже желание за обрат, а точно обратното, в 84-та минута и Дженк Тосун се разписа. Голмайсторът на Бешикташ се появи в игра две минути по-рано, и след отличен извеждащ пас на Талиска се озова очи в очи с Леали и не сгреши за крайното 4:1.